sobota, 1 września 2012

ZAPIEKANE PARÓWKI W BEKONIE

Męskie przekąski robi się łatwo i szybko, ponieważ mają być konkretne i szybkie, no i oczywiście mięsne. Łatwo równa się szybko, ale również smacznie. Idealne na kolację lub ciepłą przekąskę. Ostrzegam, danie syte! Więc zaczynamy!



Potrzebujemy:

10 parówek
10 plasterków bekonu
zioła prowansalskie
starty żółty ser





Parówki obieramy z folii (jeśli taką posiadają) i owijamy w plastry bekonu. Układamy w naczyniu żaroodpornym, posypujemy ziołami i żółtym serem. 
Zapiekamy w 200 stopniach przez około 20 minut. Idealnie pasuje z pomidorkiem, papryką, rzodkiewką lub ogórkiem.No i oczywiście z musztardą Dijon.


Smacznego!




3 komentarze:

  1. Ale genialny pomysł ;) Szybko i smacznie.

    OdpowiedzUsuń
  2. a takich jeszcze nie próbowałam!:)

    OdpowiedzUsuń
  3. To taka trochę inna (prostsza) wersja parówek "po kanadyjsku". Smakowicie wygląda :)

    OdpowiedzUsuń