Potrzebujemy:
opakowanie ciasta francuskiego
cukier
roztrzepane jajko
250 ml śmietany kremówki
2 łyżki cukru pudru
masło
Ciasto kroimy w paski o grubości około 1,5 cm. Rurki smarujemy masłem i nawijamy na nią pasek, zaczynając od części węższej do szersze. Smarujemy roztrzepanym jajkiem i obtaczamy w cukrze. Pieczemy na złoty kolor około 15 min. w temp.180 stopni. Wbijamy śmietanę ze szczyptą soli i cukrem pudrem. Wystudzone rurki nadziewamy bitą śmietaną. Możemy użyć kremu budyniowego ;)
Smacznego!
też mam takie foremki na rurki, czasem je piekę. Zaświadczam, że są pyszne:)
OdpowiedzUsuńPamiętam jak zajadałam się takimi w drodze powrotnej ze szkoły! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie i myślę że pora je w końcu zrobić;)
OdpowiedzUsuńśliczne są.
OdpowiedzUsuńWyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńSmakują również pyszne:)
OdpowiedzUsuń