Potrzebujemy:
700 g kiszonej kapusty
500 g makaronu typu łazanki
250 g pieczarek (można użyć suszonych grzybów)
200 ml wody
1 cebula
4 łyżki oleju
liść laurowy
sól, cukier
świeżo zmielony pieprz
masło
Kapustę drobno kroimy, zalewamy wodą, dodajemy olej oraz liść laurowy. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy na niewielkie kawałki. Cebulę drobno siekamy i szklimy na maśle. Do zeszklonej cebuli dodajemy pieczarki i chwilę smażymy, łączymy z kapustą. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Ugotowany makaron łączymy z kapustą i pieczarkami, doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz cukrem. Łazanki można zapiec w piekarniku, w 200 stopniach przez około 20 min.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz