Potrzebujemy:
200 g wędzonego łososia
200 g makaronu fettuccine - grube wstążki
1/2 szklanki śmietany kremówki
1/2 szklanki mleka
1 łyżka masła
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
2 łyżki posiekanego koperku
świeżo zmielony pieprz
Makaron gotujemy w osolonej wodzie (ja kupuję surowy gotuje się go 2 min.).Masło rozpuszczamy na patelni. Wlewamy śmietanę i mleko. Gotujemy chwilę, płyn musi się zredukować i lekko zgęstnieć. Dodajemy pokrojonego w małe kawałki łososia i mieszamy. Wsypujemy zieleninę i przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Makaron bezpośrednio z wody przekładamy na patelnię i wszystko mieszamy. Dekorujemy koperkiem.
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz